onsdag 23 oktober 2013

KAITEN SUSHI! Och diverse krångel...

Ännu en vecka har passerat sen jag skrev sist! Dagarna börjar flyta förbi fort nu och jag är redan inne på min tredje vecka vid Kyoto University. Jag oroar mig lite för att det helt plötsligt ska bli dags att åka hem... Det kommer bli en tråkig dag, även om det så klart finns mycket i Sverige att komma hem till (familj och vänner inte minst!).

Gradvis börjar jag vänja mig vid livet i Japan. Jag har träffat en del vänner och börjar förstå vart jag ska varje dag. Jag och Marcus har dock haft en del problem med kursregistreringar. I korta drag kan man väl säga att vi lyckats göra oss ovän med universitetet genom att försöka argumentera för att vi ska kunna välja vissa masterkurser. Eftersom vi är vana vid ett universitet där systemet är till för studenterna och inte studenterna för systemet tyckte vi det var naturligt att vi kunde försöka förklara vår situation för vår handledare. Detta ledde dock till att jag fick telefonluren slängd i örat på mig (obs bildligt talat) för att vid ett senare skede få ett mail med väldigt obehagliga formuleringar som jag inte kommer skriva här där jag och Marcus beskylldes för att ställa till med bråk. Hela situationen fick mig att känna mig väldigt sviken av universitetspersonalen, eftersom jag ändå hade föreställt mig att vi kunde lita på dem.

Nåväl. För det mesta har jag det bra! I helgen umigicks jag med min vän Ayako. Vi åkte tillsammans till en så kallad kaiten sushi bar, något som jag sett som ett måste för min vistelse i Japan! Konceptet är helt enkelt att det går ett rullband mellan köket och restaurangen där kocken lägger upp sushi på små tallrikar. När man ätit sig mätt räknas tallrikarna ihop (servitrisen hade en specifik måttstock för detta ändamål!) och man betalar. Helt sjukt roligt! Och GOTT! Precis som på så många restauranger i Japan så var utbudet stort och jag hann inte testa alla sushibitar fastän vi tog 20 tallrikar. Denna upplevelse rekommenderas starkt!

Jag och Ayako.

:D Egao!

Rullband! Och sushi! Och rullband.2 kommentarer:

  1. Mm I envy you so much your sushi experience! And I am happy you're getting used to Japan so well (though, I still can't believe that you're in such an exotic country.. and even more, you know the language!!). Best wishes. :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. ;) Sushi is great. Please write me a message on facebook about what you are up to! :D The language is really hard though...

      Radera